Index Vakbarát Hírportál

Csoboth Kevin új szerződést írt alá Újpesten

2023. május 18., csütörtök 22:06

Eldőlt az Újpest válogatott szélsőjének sorsa: Csoboth Kevin új szerződést kötött a Megyeri úton – jelentette be a lila-fehér klub.

Minden jel szerint Újpesten kezdi meg a következő szezont is a kétszeres felnőttválogatott Csoboth Kevin, aki a klub tájékoztatása szerint csütörtökön aláírta új szerződését a lila-fehérekkel. A hivatalos bejelentés a megállapodás hosszára nem tér ki, ám klubközeli források szerint 2028 nyaráig érvényes a kontraktus. Azaz korábbi megállapodásához képest egy évvel hosszabb – és vélhetően egyéb feltételek is változtak benne. 

A pécsi születésű, 22 esztendős szélső múlt nyáron a Mol Fehérvár FC-től került a Megyeri útra, a szezonban 24 tétmeccsen lépett pályára eddig és 1845 játékperc alatt öt góllal és öt gólpasszal segítette csapatát biztos bennmaradáshoz.

Tavaszi teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, az Észtország elleni barátságos mérkőzésen a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott, miután korábban U16-tól és U21-ig minden korosztályban megfordult.

Csoboth Kevinnel kapcsolatban néhány héttel ezelőtt olyan hírek érkeztek, nyáron az Egyesült Államokba igazolhat, miután februárban már konkrét ajánlata is volt az MLS-ből. Menedzsere, Filipovics Vladan akkor úgy nyilatkozott, a szélső nem akarta kritikus időszakban elhagyni az Újpestet, amelynél érzése szerint a szurkolók gyorsan befogadták, és amelytől új lehetőséget kapott arra, hogy Fehérváron kissé megfeneklő karrierjét ismét felpörgesse.

A szélső 2016-tól 2021-ig a portugál Benfica akadémiáján pallérozódott.

Rovatok