Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő dráma döntött a fináléba jutásról Angliában

2023. május 19., péntek 10:06

Döbbenetes drámát hozott az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokság (League One) feljutásért vívott rájátszásának elődöntője.

Nem sok jel utalt arra, hogy a Sheffield Wednesday és a Peterborough United párharcának visszavágójának még lesz valós tétje, hiszen múlt pénteken utóbbi 4–0-ra győzött hazai pályán.

A csütörtöki felvonáson a Shieffield Wednesday ugyanakkor már a kilencedik percben vezetést szerzett egy büntetőből, majd a játékrész felén kettőre csökkentette hátrányát.

A második félidő derekán Reece James (aki nem összetévesztendő a Chelsea hasonló nevű válogatott védőjével) 3–0-ra módosította az állást, majd a 98. percben jött a dráma, Liam Palmer hosszabbításra mentette a párharcot (4–0).

Itt a meccs második gólját szerző Lee Gregory a saját kapujába is bejuttatta a labdát, amivel ismét a Peterborough állt jobban, de Callum Peterson találatával büntetőpárbaj következhetett (5–1).

Ebben a hazaiak nem rontottak, a vendégek második rúgója, Dan Butler viszont hibázott, így a Sheffield 5–3-ra nyerte a párbajt, és bejutott a fináléba.

A másodosztályról döntő ütközetben a Barnsley–Bolton (első meccsen 1–1) továbbjutója lesz az ellenfél.

(Borítókép: Matt McNulty/Getty Images)

Rovatok