Index Vakbarát Hírportál

Huligántámadás: a londoni játékosok keltek szeretteik védelmére – videó

2023. május 19., péntek 13:55

Kerkez Milos csapatának, az AZ Alkmaarnak az edzői és futballistái elítélték azoknak a szurkolóiknak a viselkedését, akik a csütörtök esti Európa-konferencialiga-elődöntő után a stadionban rátámadtak a győztes West Ham United játékosainak hozzátartozóira – írja az MTI.

A holland drukkerek a lefújást követően egy kerítést kidöntve hatoltak be az angolok családjai és barátai számára fenntartott részre, majd rátámadtak az ott ünneplőkre. A verekedést látva a West Ham több játékosa, így a csapatkapitány Declan Rice is a bántalmazott hozzátartozók segítségére sietett, és megpróbált közbeavatkozni.

Crazy scenes last night in AZ-West Ham game: Paquetá, Downes, Benrahma etc had to defend fellow relatives/friends who were being attacked in the home end by ultras. pic.twitter.com/64ILO9YISf

— EuroFoot (@eurofootcom) May 19, 2023

A holland rendőrség pénteken azt közölte, hogy nem történt őrizetbe vétel az ügyben, de megvizsgálják az incidenst, és ha bűncselekményre derül fény, intézkedni fognak.

Mindez elkeserítő, nem való a stadionunkba. Szégyellem magam. Akkor is uralkodni kell az érzelmeinken, ha veszítünk

– nyilatkozta a meccs után a találkozót és a párharcot is elveszítő AZ vezetőedzője, Pascal Jansen.

A csapat játékosai közül többen hasonlóan beszéltek a szurkolók tettéről, így Pantelisz Hacidiakosz is.

Nagyon szomorú, ami történt. A barátnőm is ott ült a lelátón, azt mondta, hogy remegtek, amikor ez történt. Ezeket az embereket nem lehet szurkolóknak nevezni. Az ilyenek maradjanak inkább otthon, ha csak ezért jönnek

– mondta a görög futballista.

Az Ekl-ben az összesítésben 3–1-gyel továbbjutott West Ham United mellett a Fiorentina került be a fináléba, melyet június 7-én Prágában rendeznek.

(Borítókép: ANP via Getty Images)

Rovatok