Index Vakbarát Hírportál

Már nem lehet jegyet kapni a budapesti Európa-liga-döntőre

2023. május 19., péntek 15:48

Már nem lehet jegyet vásárolni a május 31-i budapesti labdarúgó Európa-liga döntőre, amelyet az AS Roma és a Sevilla vív a Puskás Arénában.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, az El-döntőre szóló jegyeket kizárólag az UEFA-tól lehetett igényelni.

Az MLSZ-nek nincsen lehetősége jegyek értékesítésére a május 31-i UEFA El-döntő mérkőzésre, azt kizárólag az UEFA eljárása szerint lehetett megvásárolni

– jelezte Sipos Jenő.

Az UEFA, a másik két európai kupadöntővel egyidőben, már korábban elindította az El-finálé belépőjegyeinek értékesítését. Az érdeklődők április 28-ig regisztrálhattak a jegyekre az UEFA oldalán.

A döntőre 47 ezer belépőt értékesít az UEFA, ebből mindkét csapat számára 15-15 ezer jegyet tartanak fenn a szervezők, a fennmaradó jegyeket értékesítik sorsolás útján – az MLSZ reményei szerint ezekhez elsősorban magyarok juthatnak. Amennyiben a résztvevő csapatok nem használják fel a részükre biztosított kontingenst – bár ennek a gyakorlati valószínűsége csekély –, az elvi lehetőség megvan, hogy az UEFA kisorsolja a fennmaradó jegyeket a már korábban, határidőig regisztrált szurkolók között. Ahogy az várható volt, a megadott határidőig hatalmas érdeklődés, és többszörös túljelentkezés volt a jegyek iránt. Éppen ezért, az UEFA sorsolás útján dönt arról, hogy kik juthatnak belépőhöz. Minden regisztrált szurkoló e-mailben értesítést kap arról, hogy sikeres volt-e a jelentkezése

– hangsúlyozta az MLSZ szóvivője.

A Sevilla története hetedik UEFA-kupa/Európa-liga sikerét arathatja, az AS Romát irányító José Mourinho a hatodik nemzetközi kupáját szerezheti meg Budapesten.

Melyik csapat nyeri meg az Európa-liga-döntőt?

  • 2257
    Roma
  • 1752
    Sevilla

Európa-liga, elődöntő, visszavágó:
Sevilla (spanyol) – Juventus (olasz) 21  (0 0, 1 1, 2 1)  –  hosszabbítás után
Továbbjutott: a Sevilla,  3 2-es összesítéssel.
Bayer Leverkusen (német) – AS Roma (olasz) 00
Tj.: a Roma,  1 0-s összesítéssel.

Rovatok