Index Vakbarát Hírportál

Firmino góllal búcsúzott az Anfieldtől, a Liverpool azonban szinte biztosan lemarad a BL-ről

2023. május 20., szombat 19:27

Az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában a Liverpool hazai pályán 1–1-et játszott az Aston Villa ellen, így a következő szezonban minden bizonnyal csak az Európa-ligában indulhat. A Manchester United a Bornemouth otthonában nyert, míg a Tottenham otthon szenvedett arcpirító vereséget a Brentfordtól.

Az Aston Villa cseppet sem illetődött meg az Anfield közönségétől, és már a 22. percben vezetést szerezhetett volna, ám Ollie Watkins büntetőből még a kaput sem találta el, a bal alsó sarok mellé lőtt. Nem sokkal később viszont mégis előnybe került Unai Emery alakulata, Jacob Ramsey lőtt gólt közelről a 29. minutumban.

Fordulás után próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni a hazai együttes, ám mezőnyfölénynél és helyzeteknél a hajráig nem futotta többre az erejéből. A 89. percben aztán mégis összejött az egyenlítés: Mohamed Szalah jobb oldalról, külsővel középre adott labdáját a csereként pályára lépő Roberto Firmino juttatta a kapuba. 

A brazil támadó utolsó alkalommal szerepelt az Anfield közönsége előtt, hiszen nyáron távozik a Liverpooltól.

A búcsú a gól miatt szépre sikerült, az 1–1-es döntetlen miatt azonban bőven lehetett benne hiányérzet, hiszen a vörösök így minden bizonnyal lemaradnak a Bajnokok Ligájáról, a negyedik helyen álló Manchester Unitednek ugyanis még két meccse van a szezonban, és elég egy pontot szereznie, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert.

Erik ten Hag együttese ugyanis hozta a kötelezőt, Casemiro találatával 1–0-ra nyert a Bournemouth otthonában, a Tottenham viszont hiába vezetett Harry Kane szezonbeli 28. góljával az első félidőben a Brentford ellen, a vendégek a második félidőben a duplázó Bryan Mbeumo vezérletével fordítottak, és 3–1-re győztek.

 

Rovatok