Index Vakbarát Hírportál

Oda a bajnoki cím? Szoboszlai gólt lőtt, a Lipcse idegenben verte a Bayernt

2023. május 20., szombat 20:31

A Bayern München azzal a tudattal fogadhatta a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló RB Leipziget, hogy győzelem esetén az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyeri a Bundesliga idei kiírását. Bár a szünetben még vezetett Thomas Tuchel együttese, a második játékrészben hárommal válaszoltak a vendégek, így a Dortmund kezébe helyezték a bajnoki cím sorsát.

Az első félidőben nyomasztó fölényben játszottak a bajorok, a lipcseiek csak elvétve jutottak kisebb lehetőségekig, ellenben Janis Blaswichtól több bravúrra is szüksége volt a vendégeknek. A 25. percben Serge Gnabry tűpontos lövésénél azonban a lengyel kapus is tehetetlen volt, így egygólos Bayern-előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után aztán gyökeresen megváltozott a játék képe, Marco Rose bátrabban játszott, és egy védelmi hibát kihasználva a 65. percben Konrad Laimer egyenlített. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, amely a 76. percben újabb gólt eredményezett: 

Christopher Nkunkut buktatta Benjamin pavard, a sértett pedig értékesítette a büntetőt.

A kegyelemdöfést a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik adta meg a münchenieknek, aki a Nusszer Mazraoui kezezése miatt megítélt 11-est lőtte védhetetlenül a kapu jobb sarkába a 86. minutumban.

3–1-es győzelmének köszönhetően az RB Leipzig biztosította harmadik helyét a tabellán, ezzel együtt a BL-indulását, a Bayern viszont nagy bajba került: ha a Dortmund megnyeri a hátralévő két meccsét, a Borussia ünnepelhet bajnoki címet.

 

Rovatok