Index Vakbarát Hírportál

A Napoli megmutatta a Citynek, mire lesz szükség a BL-döntő megnyeréséhez

2023. május 21., vasárnap 21:40

A bajnok Napoli hazai pályán 3–1-re legyőzte a Bajnokok Ligája-döntős Internazionalét az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A rangadót a 41. perctől – Roberto Gagliardini második sárga lapja után – emberhátrányban volt kénytelen folytatni az Inter, de ekkor még 0–0-t mutatott az eredményjelző.

A második félidőben 22 percre volt szükségük a nápolyiaknak a vezetés megszerzéséhez, André Zambo Anguissa vette be kameruni honfitársa, André Onana kapuját. Erre azonban Romelu Lukaku góljával még válaszolt a vendégcsapat a 82. percben (1–1).

A győzelmet végül a 85. és a 95. percben szerzett találatokkal biztosította be a Napoli, előbb Giovanni Di Lorenzo, majd Gianluca Gaetano volt eredményes (3–1).

A Napoli már a 33. fordulóban biztosította bajnoki címét, a déliek épp 33 év elteltével értek ismét csúcsra az olasz élvonalban. Az Inter sem panaszkodhat az idényére, az utóbbi hetekben mutatott jó formájának köszönhetően két fordulóval a szezon vége előtt saját kezében van a sorsa, ami a dobogós helyezést és a Bajnokok Ligája-indulást illeti, ráadásul a BL jelenlegi kiírásában bejutott a döntőbe is. A június 10-ei fináléban a Manchester City lesz Simone Inzaghiék ellenfele.

LABDARÚGÁS
OLASZ SERIE A, 36. FORDULÓ
Napoli–Internazionale 3–1 (0–0)

(MTI/Index)

Rovatok