Index Vakbarát Hírportál

Elúszóban a bajnoki ezüst is: a City után a Valencia is legyőzte a Realt

2023. május 22., hétfő 07:39

Fájdalmas vereséget szenvedett, öt nap alatt már a másodikat a Real Madrid. A spanyol rekordbajnok valamelyest felforgatott kezdővel 1–0-s vereséget szenvedett az idény nagy részében a kiesés elkerüléséért küzdő Valencia otthonában. Mivel ezt megelőzően az Atlético Madrid hárommal nyert az Osasuna otthonában, így a két madridi együttes helyet cserélt a tabellán.

Vasárnap délután nagy lépést tett a bennmaradásról szövögetett álma megvalósítása felé az Espanyol. A kisebbik barcelonai klub 2–1-re verte a Rayo Vallecanót idegenben. Bár fogalmazhatnánk úgy is, három fordulóval a vége előtt csaknem elszálltak volna Joseluék, ha nincs meg a három pont.

A nap fő kérdése mégis az volt, miként alakul az ezüstcsata! A két madridi gigász közül elsőként az Atlético Madrid lépett pályára, amely Yannick Carrasco, Saúl Niguez és Ángel Correa góljával magabiztosan verte a 10. helyen tanyázó Osasunát. Diego Simeone csapata – még három meccsig az – ezzel megelőzte a tabellán a Real Madridot…

Ám, reális forgatókönyvnek tűnt, hogy két, két és fél órával később három ponttal beljebb lesz a Real is, így pedig három fordulóval a vége előtt marad a második helyen. Csakhogy Carlo Ancelotti – talán a hétközi, Manchester Citytől kapott 4–0-s pofon utóhatásai miatt is – felforgatta a királyi gárda kezdőjét. Az olasz mester főleg a középpályás soron frissített, Luka Modricot és Toni Kroost is mindössze a kispadra nevezve a Valencia otthonában.

A Mestalla sok nagy csatát látott már a két klub között, ezúttal viszont a denevéres csapatnál annak is örülnek, hogy a szezon utolsó heteire kevésbé égető kérdés a bennmaradásuk, mint a tél végén, a tavasz elején tűnt, mikor heteken át a kiesőzónában tanyázott a csapat.

Ilyen felvezetés után több mint bravúros, hogy a Valencia a 21 esztendős Diego López első félidőben esett góljával 1–0-ra legyőzte a Real Madridot. A második félidőben hiába jöttek a rutinos emberek és borult csaknem teljesen a valenciai kapu irányába a pálya, a madridiak nem tudtak egyenlíteni sem, így pedig az Atlético Madrid mögött ragadtak a tabellán.

A napot a sevillai derbi zárta, a Real Betis vendégként 0–0-s döntetlent játszott az Európa-liga-döntős, a Juventus kiejtése után szintén kissé tartalékos Sevillával.

LABDARÚGÁS
SPANYOL LA LIGA
35. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Sevilla–Real Betis 0–0
Valencia–Real Madrid 1–0 (1–0)
Atlético Madrid–Osasuna 3–0 (1–0)
Rayo Vallecano–Espanyol 1–2 (1–1)

Rovatok