Index Vakbarát Hírportál

Gól és gólpassz a legkisebb Dárdaitól az U17-es Európa-bajnokságon

2023. május 23., kedd 20:22

Góllal és gólpasszal hálálta meg a bizalmat a legkisebb Dárdai fivér, Bence. A Hertha Berlin támadója oroszlánrészt vállalt a német válogatott 3–0-s sikerében Skócia ellen a Magyarországon rendezett U17-es labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A német válogatott már biztos továbbjutóként léphetett pályára a csoportkör utolsó fordulójában. Ezt kihasználva Christian Wück szövetségi edző igyekezett játéklehetőséget biztosítani azoknak, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, köztük a 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál legkisebb fiának, Dárdai Bencének is.

A 17. életévét januárban betöltött támadó középpályás a találkozót végig is játszotta, a második félidő elején pedig az ő gólpasszából talált a hálóba a vezetést megszerző Noah Darvich (1–0). Az 54. percben aztán a Hertha labdarúgója maga is betalált – ezzel mintegy megpecsételve a meccs jelentős részében alárendelt szerepben futballozó, már biztos csoportutolsó Skócia sorsát (2–0). A kegyelemdöfést végül a ráadás pillanataiban Kjell Watjen adta meg a pont nélkül búcsúzó riválisnak (3–0). 

Az idehaza rendezett U17-es kontinensbajnokság C csoportjából így pontveszteség nélkül, 10–1-es gólkülönbséggel léptek tovább a németek. A kvartett második helyén a Portugáliával 1–1-es döntetlent játszott Franciaország jutott tovább.

A torna június 2-áig tart.

Rovatok