Index Vakbarát Hírportál

A BL-döntős Inter megvédte címét az Olasz Kupában

2023. május 25., csütörtök 08:52

A Bajnokok Ligája-döntős Internazionale megvédte címét a labdarúgó Olasz Kupában, mivel 2–1-re legyőzte a Fiorentinát a szerda esti, római döntőben.

Pedig nem úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt a milánóiak tervezték: a szintén nemzetközi kupafináléra készülő, a Konferencia-liga-döntős firenzeiek már a 3. percben megszerezték a vezetést Nicolás González révén.

Simone Inzaghi alakulata azonban nem esett kétségbe, olyannyira nem, hogy még a szünet előtt megfordította az állást: 

a világbajnok argentin támadó, Lautaro Martínez előbb Brozovic, majd Barella labdáját váltotta gólra, így a szünetben már az Inter vezetett.

A második félidőben növelhették volna előnyüket a milánóiak, ám több nagy lehetőségük is kimaradt, ezek pedig a hajrában majdnem megbosszulták magukat: Luka Jovics kétszer is ziccerbe került, előbb azonban Samir Handanovic védett hatalmasat, nem sokkal később pedig a kapu mellé fejelt közvetlen közelről a Fiorentina szerb csatára.

Az eredmény így nem változott, az Inter a 15. döntőjét játszotta a hazai kupasorozatban, és kilencedik alkalommal nyert. A hatszoros győztes Fiorentinának ez volt a 11. fináléja.

Rovatok