Index Vakbarát Hírportál

Hoppá, a bajnoki cím után távozik a Napoli sikeredzője

2023. május 29., hétfő 11:25

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Serie A) nagy fölénnyel megnyerő Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis megerősítette, hogy távozik az együttes vezetőedzője, Luciano Spalletti.

A nápolyi gárda 1990 után először, története során harmadszor ért fel az olasz klubfutball csúcsára, mégis új edzőt kell keresnie. 

Ugyanakkor ezúttal nem a klub, hanem az edző döntése volt a váltás, Spalletti kérte, hogy bár még egy év hátravan az egyezségéből, tekintsenek el a további munkavégzésétől.

Spaletti szabad ember. Ha valaki odajön hozzád azzal, hogy megtett mindent, amire képes, és egy korszak véget ért az életében… Azt mondta, hogy szeretne egy évet pihenni. Mit kellene tennem, hogyan mondhatnék neki nemet? Rengeteget adott a klubnak, és köszönettel tartozunk neki. Az az egyetlen helyes út, ha azt csinálhatja, amit szeretne

– mondta De Laurentiis a Rai 3 műsorában.

Ezzel együtt Spaletti a hírek szerint ennek értelmében jövő nyárig nem vállalhat másnál sem állást (hiszen még a Napolihoz kötné az egyezsége).

Pedig nemrégiben még ilyen tetoválást varratott a szakember:

Az együttes most a Calcio Mercato értesülése szerint Luis Enrique elcsábítására törekszik, kétéves, idényenként 10 millió eurós fizetéssel próbálja megszerezni a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitányát.

De Laurentiis hajlandó garantálni a gárda két legnagyobb sztárja, a 38 meccsen 30-szor eredményes Victor Osimhen és a 42 összecsapáson 31 kanadai pontot (14 gól + 17 gólpassz) termelő Hvicsa Kvarachelia maradását is, ami elősegítheti a Barcelonával BL-győztes tréner megkaparintását.

Ha nem jár sikerrel az olasz bajnok, akkor a további lehetőségek között a Bolognánál ténykedő Thiago Motta vagy a Fiorentina-alkalmazott Vincenzo Italiano felé fordulhat a figyelem.

Rovatok