Index Vakbarát Hírportál

Összeverekedtek a budapesti Európa-liga-döntőre érkező olasz és spanyol szurkolók

2023. május 31., szerda 15:17

A labdarúgó Európa-liga döntője miatt Budapestre érkező külföldi szurkolók verekedtek össze Zuglóban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján szerda kora délután.

Mint írták, a verekedés az Egressy úton történt, és a mérkőzés miatt elrendelt fokozott ellenőrzés miatt perceken belül a helyszínre érkező rendőrök eddig hét embert állítottak elő. 

A verekedésben hárman sérültek meg, közülük a mentők további ellátásra egy olasz és egy spanyol állampolgárt vittek kórházba – közölték. 

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás az előállított lengyel állampolgárokkal szemben, akiket a Ferenciek terén fogtak el – olvasható a police.hu-n.

Budapestre figyel a futballvilág 

Szerda este a Puskás Arénában játsszák a második számú európai labdarúgó-kupasorozat, az Európa-liga fináléját. A találkozóra 65 ezer embert várnak, tehát telt ház előtt lép pályára a Sevilla és az AS Roma. A mérkőzésen egyébként 20 ezer magyar szurkoló is részt vehet, a belépőket az UEFA sorsolás útján értékesítette az érdeklődőknek. 

A találkozóról helyszíni tudósítással, percről-percre közvetítéssel, majd a mérkőzés után interjúkkal jelentkezünk az Indexen. Az Index Sportcast különkiadását az európai klubfutball egyik legjelentősebb mérkőzéséről alább hallgathatják. 

(Borítókép: MTI)

Rovatok