Index Vakbarát Hírportál

Az élvonal legeredményesebb támadóját szerezte meg a Ferencváros

2023. június 1., csütörtök 16:53 | aznap frissítve

A labdarúgó NB I-ben szereplő, címvédő Ferencváros megszerezte a Pakstól Varga Barnabás játékjogát, akinél több gólt senki nem szerzett a 2022–2023-as szezonban. A hírt Kubatov Gábor, a klub elnöke jelentette be a közösségi oldalán.

Június 1-jén a Ferencvárosi Torna Club szerződtette a magyar labdarúgó bajnokság elmúlt szezonjának legeredményesebb játékosát, a magyar férfi labdarúgó-válogatottban is bemutatkozott Varga Barnabást, aki a RangAdó gálán a szezon legjobb játékosának járó díjat is megkapta.

A támadó 31 bajnokin 26 gólt és 2 gólpasszt jegyzett a mögöttünk hagyott idényben, így ő lett az NB I gólkirálya.

Teljesítményére Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt: Varga Barnabás március 27-én, a Bulgária ellen 30-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn 31 percet töltött a pályán. A gólerős támadó természetesen ott van Marco Rossi Eb-selejtezőkre keretébe is bekerült – írja a Fradi.hu.

„Két kiváló magyar válogatott játékos leigazolásával kezdjük a nyarat! Baráth Péter és Varga Barnabás is Ferencváros mezben küzd majd a pályán a következő szezonban. Mindent bele, fiúk!” – írta közösségi oldalán Kubatov Gábor.

Rovatok