Index Vakbarát Hírportál

Innen már aligha van visszaút: elhagyja a Real Madridot az aranylabdás sztár

2023. június 1., csütörtök 16:53

Egybehangzó, megbízható nemzetközi források jelentették: Karim Benzema távozik a spanyol labdarúgó-élvonalban (LaLiga) szereplő Real Madridtól a szezon végén.

Minden bizonnyal meghozta végső döntését a francia válogatott aranylabdás támadója, Karim Benzema. A Real Madrid sztárjának jövőjével kapcsolatban a napokban röppentek fel hírek, miszerint elhagyja Spanyolországot, és Szaúd-Arábia felé veszi az irányt. Sőt, sajtóértesülések már arról is szóltak, hogy csillagászati fizetéssel csábítják Benzemát a közel-keletre. 

A Lionel Messit is szerződtetni vágyó al-Hilal a francia támadónak évi 200 millió eurós fizetést ajánl, ezzel pedig természetesen a Real Madrid nem tudja felvenni a versenyt. Benzemát ráadásul a futball mellett nagyköveti szereppel is megbíznák, mivel a szaúdiak Görögországgal és Egyiptommal közösen megpályázzák a 2030-as világbajnokság megrendezését.

Minden bizonnyal ez a forgatókönyv valósulhat meg a következő órákban vagy napokban, mivel a futball berkein belül legjobban értesült újságírók is ennek megfelelően adtak hírt a fejleményekről. 

Karim Benzema meghozta döntését, és elhagyja a Real Madridot – közölték egybehangzó források.

A hivatalos bejelentés formája még nem tisztázott, mivel egyes hírek szerint már ma délután lesz sajtótájékoztató, míg más források arról számolnak be, hogy Benzema közleményt fog kiadni a döntéséről. 

A 35 éves francia támadó 14 éven keresztül futballozott a Real Madridban, ezalatt az összes elérhető trófeát megnyerte, sőt, tavaly megkapta az Aranylabdát is. Benzema a madridiak történetének egyik legsikeresebb futballistája, 24 trófeát nyert a klubbal. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok