Index Vakbarát Hírportál

Gól és gólpassz – Sallói főszereplésével nyert a Sporting

2023. június 1., csütörtök 08:56

Sallói Dániel góllal és gólpasszal járult hozzá a Sporting Kansas City 2–1-es győzelméhez az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának szerdai játéknapján.

A Sporting Kansas City a magyar válogatott támadóval a kezdőben fogadta a Dallast. Sallói a 41. percben az első hazai gólnál az előkészítésből vette ki a részét – a befejező ember az izraeli Gadi Kinda volt –, majd a 60. percben ő alakította 2–0-ra az állást. A vendégcsapat a ráadásban szépített, de pontot menteni már nem tudott.

A 26 éves magyar csatár 17 tétmérkőzésén 4 gólnál és 3 gólpassznál jár a szezonban,

vasárnap a Portland elleni (4–1) győzelem alkalmával is betalált, míg május közepén a Minnesota elleni bajnokin (3–0) ugyancsak góllal és gólpasszal jelentkezett.

A Sporting Kansas City 16 mérkőzésén negyedszer nyert, egymást követően másodszor, és 16 pontjával a 11. helyen áll a 14 csapatos nyugati főcsoportban. Az immár három mérkőzése óta nyeretlen Dallas FC 23 ponttal a negyedik.

Gazdag Dániel szintén végig pályán volt a szerdai játéknapon, csapata, a Philadelphia Union – amely a legutóbbi kiírásban nagydöntős volt – öngóllal nyerte meg a Charlotte elleni hazai bajnoki találkozót.

A Philadelphia legutóbbi nyolc bajnokiján veretlen, ezeken hatodszor nyert, sorozatban harmadszor. A gárda 27 pontjával a harmadik helyen áll a keleti főcsoportban.

Rovatok