Index Vakbarát Hírportál

A biztonságiak csak nézték, ahogyan egy jeggyel két szurkoló is bejuthatott a Puskás Arénába

2023. június 2., péntek 14:26

Több videó jelent meg a közösségi médiában arról, ahogyan a szurkolók egy jegy szkennelésével többen mennek be a Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntőre május 31-én. A szurkolóknak annak ellenére sikerült simán bejutniuk, hogy a biztonsági szolgálat emberei is végignézték a trükközést.

Telt házas volt a május 31-én rendezett Európa-liga-döntő a Puskás Arénában. Az UEFA hivatalos jelentése szerint a mérkőzésre 61 476 ember látogatott ki, ám a felvételek tanulsága szerint ennél többen is lehettek a stadionban. A közösségi médiában keringő videók alapján ugyanis bizonyos esetekben egy beszkennelt jeggyel két ember jutott be az Arénába. 

A szurkolók módszere a következő volt: a jegyet szkennelő forgókapuba két ember szorosan egymás mögé állt be, így egy jegy szkennelésével ketten jutottak be a meccsre. A felvételeken jól látszik, hogy a biztonsági szolgálat több munkatársa is végignézte az esetet, de nem tett semmit: 

Nem ez volt az egyetlen furcsa eset a biztonsági szolgálattól. A győztes tizenegyest követően ugyanis Sevilla-szurkolók rohantak a pályára a lelátóról, hogy a játékosokkal ünnepeljenek – ezt a pálya szélén álló biztonságiak nem tudták megakadályozni. 

Reagált az MLSZ

Megkerestük az MLSZ-t az interneten található videókkal kapcsolatban, amelyre meg is kaptuk a választ.

„Kérdésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felvételeken látható személyek rendelkeztek érvényes jeggyel, ezért tudtak belépni a külső beengedési pontokon, ám – valószínűsíthetően – ismerőseikhez csapódva, nem a jegyen szereplő kapucsoportnál jutottak az Aréna területére – közölte az Indexszel a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

A szervezés kisebb hiányosságait, így a beléptetés körülményeit, a biztonsági szolgálat szerepét vizsgálni fogja a rendezésért felelős szervezet, az UEFA az MLSZ szakembereinek bevonásával

– tette hozzá az MLSZ.

„Nincs hivatalos tudomásunk arról, hogy bárki jegy nélkül jutott volna be a mérkőzésre, ilyen rendszerszintű anomália nem fordult elő. A nemzetközi tapasztalat ugyanakkor az, hogy ilyen tömegrendezvény esetén egy-egy egyedi eset előfordulhat” – zárta levelét a szövetség.

Az Európa-liga-döntőben a Sevilla végletekig kiélezett, balhés meccsen hetedjére nyerte meg a sorozatot, miután tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult az AS Románál. A játékvezetés sokak szerint botrányos volt, a vesztes csapat edzője, José Mourinho a meccs után küldte el melegebb éghajlatra Anthony Taylort, másnap pedig a reptéren a rendőröknek kellett megvédeni a brit játékvezetőt, miután a római szurkolók felismerték és inzultálták. 

Rovatok