Index Vakbarát Hírportál

Dárdaiék lettek az Európa-bajnokok Budapesten

2023. június 3., szombat 09:25

A német korosztályos labdarúgó-válogatott nyerte meg a magyarországi rendezésű U17-es Európa-bajnokságot, mivel a fináléban tizenegyesekkel felülmúlta Franciaországot.

A viadalon – amelyen Magyarország házigazdaként a csoportja harmadik helyén zárva nem jutott a kieséses szakaszba – a német együttes mindhárom csoportmeccsét megnyerve, 10–1-es gólkülönbséggel került a negyeddöntőbe, többek között a finálébeli rivális franciákat is 3–1-re legyőzve.

Svájc ellen büntetőkkel, a mieink csoportját behúzó lengyelek ellen 5–3-ra nyertek a németek, akik az MTK-pályán lejátszott fináléban gól nélküli döntetlenre végeztek a franciákkal, bár Dárdai Pál legkisebb fia, Bence óriási kapufát lőtt szabadrúgásból.

A tizenegyespárbajban a franciák kezdtek jobban és már 4–2-re is vezettek, ezt követően viszont már nem tudtak betalálni, és a németek megfordították a meccset, így Dárdaiék (aki egyébként a harmadik rúgást sikeresen elvégezte) lettek az U17-es Európa-bajnokok.

Németország 1984, 1992 és 2009 után negyedszer lett ebben a korosztályban a kontinens ura, ezzel Spanyolország (9) és Portugália (6) mögött Hollandiával (4) holtversenyben a harmadik helyen áll.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Németország–Franciaország 0–0 – 11-esekkel: 5–4

Rovatok