Index Vakbarát Hírportál

Kolumbiában női futballisták osztották egymásnak a pofonokat – videó

2023. június 6., kedd 11:11

Öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott a kolumbiai női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság két játékosa, miután csapataik múlt hétfői mérkőzésén elveszítették önuralmukat, és pofonokat osztogattak. Elexa Bahrnak érzékenyebb lehet az eltiltás, hiszen csapata, az América de Cali a rájátszásban bejutott az elődöntőbe, Elizabeth Carabali (Equidad) eltiltásának nagyobb része viszont a következő szezonra csúszott.

Az alapszakaszban első América de Cali a negyeddöntőben az Equidaddal (8.) találkozott, és múlt hétfőn a párharc első felvonása gól nélküli döntetlennel zárult. A beszámolók alapján végig feszült hangulatú mérkőzésen erősen sportszerűtlen jelenetek is történtek: Bahrt, mondjuk úgy, erősen véleményes körülmények között szerelték a bal szélen az oldalvonal mellett – a védőmozdulatot talán még Böde Dániel is megirigyelhetné –, a játékvezető azonban nem szankcionált.

A támadónál azonnal elszakadt a cérna, visszahúzta védőjét, majd a játékvezetőnél reklamált hevesen. A félpálya környékén azonnal tömegjelenet alakult ki, és a kakaskodásban – helyesebben tyúkoskodásban – Carabali részéről is elcsattant egy pofon, majd az egyébként is sértett és ideges Bahr szintén ütéssel vett elégtételt.

Az esetről videófelvételek is készültek, a hozzászólók az elmaradt bírói ítéleteket és a játékvezető erélyesebb fellépését hiányolják elsősorban. Már a labdaszerzésnél is, de kiváltképp a pofozkodás után.

A liga fegyelmi bizottsága kiemelte: Bahr egyértelműen „megütötte Elizabeth Carabali (Equidad) arcát”, miközben a labda „az ütés idején nem volt játékban”. Hozzátették: Carabali szintén megütötte ellenfelét.

Azóta már a párharc visszavágójára is sor került – az eltiltott két játékos nélkül –, és az esélyesebb América de Cali 4–1-re nyert, az elődöntőben pedig a Deportivo Pereira (4.) ellen folytathatja szereplését, Bahr nélkül…

Bahr közben videón kért bocsánatot a történtekért, és a mérkőzés feszült légkörét nevezte meg kiváltó tényezőnek: „rosszul reagáltam, bár ez sem mentség egy ilyen viselkedésre”.

Rovatok