Index Vakbarát Hírportál

Argentin világbajnokot igazolt a Liverpool

2023. június 8., csütörtök 13:24

Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool csütörtökön délután hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Brighton világbajnok argentin középpályását, Alexis Mac Allistert.

A Vörösök nem közölték az átigazolási díjat, amellyel kapcsolatban ellentmondó vélemények láttak napvilágot; több forrás szerint meglepően olcsón, 35 millió fontért (kb. 15 milliárd forint) kerül az Anfieldre a 24 éves játékos, a BBC szerint viszont 55 milliót (23,5 milliárd forint) fizettek érte a liverpooliak.

Mac Allistar Jürgen Kloppék első nyári szerzeménye, aki azután került igazán az együttes célkeresztjébe, hogy Jude Bellingham a Real Madridba szerződött. Az argentin középpályás a katari világbajnokságon meghatározó tagja volt a végső győztes dél-amerikai válogatottnak, amelynek mezét eddig 16-szor ölthette magára.

A Brightonban is remekelt, 10 góllal és 2 gólpasszal járult hozzá a gárda nagyszerű szerepléséhez, amely hatodik helyen zárt az angol bajnokság legutóbbi idényében, így a következő szezonban az Európa-ligában indulhat.

Rovatok