Index Vakbarát Hírportál

Homofób vádak törhetik derékba a német válogatott középpályás pályafutását

2023. június 12., hétfő 12:04

Komoly bajba kerülhet Németországban a Wolfsburg 22 esztendős labdarúgója, miután a közösségi médiában megosztott posztjai és videói miatt homofóbiával vádolják. A kétszeres válogatott Felix Nmecha ügyében a Bild szerint vizsgálatot sürget a német szövetség (DFB), miközben Dortmundban a szurkolók lázongása miatt letehetnek a szerződtetéséről.

A Bild információi szerint komoly bajban lehet Felix Nmecha. A Manchester Citynél nevelkedett, mélyen vallásos játékos hírében álló középpályást homofóbiával vádolják, miután a közösségimédia-felületein megosztott egy olyan videót, amelyben a „Pride” szót az ördöghöz kötik. A 2021 nyara óta a Wolfsburgban futballozó játékosnak ráadásul nem ez az első olyan ügye, ami miatt kritikák érik, februárban a szélsőjobbosnak titulált amerikai publicista, Matt Walsh egyik videóját osztotta meg, amelyben az aktivista nyíltan beszélt arról, hogy elutasítja az LMBTQ-közösségek jogait.

Az ügy hatására a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) tagjai vizsgálatot sürgetnek Nmechával szemben, akit személyes meghallgatásra várnak a lap szerint. A szövetségnél úgy gondolják, az eset tisztázásra szorul, mielőtt ismét meghívót kaphatna a felnőttválogatottba. Nmecha egyébként idén tavasszal mutatkozott be a nemzeti együttesben, a Belgium elleni felkészülési mérkőzésen 58 percet kapott.

A történet azonban nem ér véget itt. Sajtóhírek szerint a Dortmund nyáron mintegy 15 millió euróért szerette volna megszerezni őt a VfL-től, mint a jó eséllyel a Real Madridhoz távozó Jude Bellingham lehetséges utódja, ám ez az üzlet is dugába dőlhet. A BVB-szurkolók bojkottot hirdettek Nmecha esetleges szerződése miatt, és egy részük arra szólította fel a klubvezetést, ne merjék átigazolni a 22 esztendős labdarúgót.

A Hamburgban született középpályás a hátunk mögött hagyott idényben 32 tétmeccsen lépett pályára a Wolfsburgban, három gól mellett hat gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a zöld-fehér együttes a 8. helyen végezzen a Bundesligában. Teljesítményével állítólag a Manchester United figyelmét is felkeltette a BVB mellett.

A játékos szerződése jövő nyárig érvényes jelenlegi klubjánál.

Rovatok