Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid több mint 100 millió euróért szerződtette a Dortmund-sztárt – hivatalos

2023. június 14., szerda 13:08

Hivatalos lett, amit már hónapok óta mindenki tudott: Jude Bellingham a mai naptól kezdve a Real Madrid futballistájának számít.

A még mindig csak 19 éves angol válogatott középpályásért a BBC értesülése szerint 103 millió eurót fizetett a királyi gárda a Dortmundnak.

A lap hozzáteszi, a teljesítményétől függő bónuszok esetén ez a szám 133,9 millióra is felkúszhat a későbbiekben.

Bellingham a Birmingham City játékosaként robbant be a nemzetközi köztudatba, 2020-ban 30 millió euróért szerződött a Dortmundhoz – minden idők legmagasabb átigazolási díja volt ez egy 17 éves futballistáért.

A fekete-sárgáknál három év alatt 132 tétmérkőzésen lépett pályára, 24 gólt és 25 gólpasszt jegyezve. A legutóbbi idényben 14 találat és hét assziszt volt a mérlege, remeklése Év játékosa címet is eredményezett számára a német élvonalban.

Az angol válogatottban eddig 24-szer lépett pályára, tagja volt az Eb-döntős együttesnek, és alapembere volt a katari világbajnokságon negyeddöntőig jutó gárdának.

A királyi gárdával hatéves szerződést kötő Bellingham Eden Hazard után a Real Madrid történetének második legdrágább futballistája lett – teszi hozzá a BBC.

Érdekesség, hogy az elmúlt hét évet vizsgálva ezt a transzfert nem számítva még pozitív volt a spanyol csapat pénzügyi mérlege.

A játékost csütörtökön mutatja be új klubja.

Rovatok