Index Vakbarát Hírportál

Négy piros lap, verekedések és homofób rigmusok miatti szünet – ez minden, csak nem foci

2023. június 16., péntek 14:49

Négy játékos kapott egyből piros lapot az Egyesült Államok–Mexikó Concacaf Nemzetek Ligája-elődöntőben, amelyen az USA 3–0-ra győzött. A meccsen több verekedés is kialakult, majd a hajrában homofób rigmusok miatt félbeszakadt a játék.

Az Egyesült Államok 3–0-ra legyőzte Mexikót a Concacaf Nemzetek Ligája-elődöntőben, a meccs azonban nem a szép játékról marad emlékezetes. A találkozó önmagában nem volt túl izgalmas, már a 46. percben 2–0-ra vezetett az USA a Chelsea-ben futballozó Christian Pulisic második góljával. Ám a második félidőben valami lehetett a levegőben, mert nem egyszer durrant el a játékosok agya. A 69. percig viszonylag nyugodt volt a játék, addig csak négy sárgát osztott ki a játékvezető.

Aztán jött César Montes, és hátulról úgy alárúgott Folagin Balogunnak, mint az infláció az élelmiszeráraknak. Természetesen az USA játékosait sem kellett félteni, egyből megindult a bunyó a két csapat között, amely nyomán Weston McKennie is kapott egy pirosat. McKennie a széttépett mezén lévő címert csókolgatva ballagott az öltözőbe. 

A 70. perctől tehát 10–10 játékossal folytatódott a futballnak egyre nehezebben nevezhető emberkedés a pályán, amit néha megszakítottak egy kis labdakergetéssel. Tíz perc sem telt bele, az amerikaiak megszerezték a mérkőzést végleg eldöntő harmadik góljukat is. Ekkor már tényleg nem volt értelme labdarúgásról beszélni, nem sokkal később Gerardo Arteaga akaszkodott össze Sergino Desttel, a balhé ezúttal is gyerekes verekedésig fajult, a fent említett két játékos pedig indulhatott is zuhanyozni a hőbörgést követően. 

A ráadás során a mexikói szurkolók is kitettek magukért, a homofób rigmusaik miatt félbeszakadt a találkozó. Az eredetileg 12 perc hosszabbításból csak nyolcat játszottak le a csapatok. Összességében a négy piros mellett kilenc sárga lapot is kiosztott a játékvezető. A meccset követő nyilatkozatokban minden játékos sajnálta, hogy így elfajultak a dolgok. A döntőben pedig a kiállított játékosok nem léphetnek pályára Kanada ellen, így még nehezebb dolga lesz az USA-nak. 

Rovatok