Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Ha az esélyeken múlik, sosem verjük meg az angolokat és a németeket

2023. június 16., péntek 19:24

Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott is megtartotta sajtótájékoztatóját a szombati, Montenegró elleni Eb-selejtező előtt, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány és Gazdag Dániel válaszolt az újságírók kérdéseire.

Ha a világranglista-helyezés döntene az eredményről, nem vertük volna meg Angliát és Németországot

– kezdte a beszélgetést Marco Rossi arra a felvetésre, hogy Magyarország a 33., Montenegró a 69. pozícióját foglalja el a FIFA lajstromának. „Ahogyan a korábbiakban, úgy ezúttal is a pályán kell bizonyítanunk. Kulcsfontosságú lesz, hogy ugyanaz a mentalitás és harciasság jellemezzen minket, mint a Nemzetek Ligájában, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk.”

Az olasz mester elárulta, a fejében már megvan a tervezett kezdő tizenegy, ezen az összecsapáson azonban különösen fontos lehet, hogy a kispadról beszálló futballisták mennyit tudnak majd lendíteni a játékunkon.

Az albánok elleni vesztes vb-selejtezők óta egyértelműen fejlődött a csapatunk, jó úton járunk, a podgoricai találkozó pedig egy fontos állomás a céljainkhoz eléréséhez

– szögezte le az olasz szakember.

Gazdag Dániel 2019. szeptember 5-én éppen a montenegrói fővárosban mutatkozott be a nemzeti együttes színeiben, ám a debütálás keserédesre sikerült, hiszen a hazaiak 2–1-re megnyerték az összecsapást. „Felemás érzések vannak bennem, mert bár bemutatkozhattam a magyar válogatottban, ami természetesen örök élmény a számomra, vereséget szenvedtünk. Remélem, hogy szombaton, második nekifutásra már sikeresebbek leszünk, és boldogan hagyhatjuk el a pályát a társakkal.”

A Philadelphia Union támadója kiemelte: kőkemény meccsre számít Montenegró ellen, az Index felvetésére azonban, amely a délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, és az esetleges provokációra irányult a hazaiak részéről, így felelt:

Biztos, hogy minden eszközzel megpróbálják megnehezíteni a dolgunkat, ehhez a pályán belüli szövegelés is hozzátartozik. Azt azonban nem tartom valószínűnek, hogy sportszerűtlen eszközökhöz folyamodik a rivális.

Gazdag a körülményekkel kapcsolatban elárulta, bár látott már jobb pályát a podgoricainál, összességében aligha ezen múlik majd a három pont sorsa, a magyar csapatnak a zöld gyepen is be kell bizonyítania, hogy jobb erőt képvisel, mint a balkáni ellenfél.

A Montenegró–Magyarország Eb-selejtező szombaton 18 órakor kezdődik. Kövessék az Indexet, oldalunkon ugyanis folyamatosan beszámolunk a helyszínről a legfontosabb eseményekről és érdekességekről!

Rovatok