Index Vakbarát Hírportál

Montenegróban a munka fontosabb, mint a magyarok elleni Eb-selejtező

2023. június 16., péntek 11:05

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 18 órától Podgoricában játszik Eb-selejtezőt, ahol Montenegró lesz Marco Rossi együttesének ellenfele. Egy nappal az összecsapás előtt még csend honol a fővárosban – van, akit nem is annyira hoz lázba a találkozó, inkább a munkát választja a szurkolás helyett.

Borongós idő fogadta a Budapest–Podgorica menetrend szerinti járattal pénteken kora reggel érkezőket a montenegrói fővárosban, de a hőmérsékletre nem lehetett panasz, 20 fokot mutattak a hőmérők – pontosabban az erre szakosodott telefonos applikációk.

Az előrejelzések szerint nagyjából erre számíthatunk majd a hétvégén is, az sem elképzelhetetlen, hogy Szoboszlai Dominikéknak esőben kell megszerezniük a jövő évi, németországi Eb-részvételhez rendkívül fontos három pontot a G jelű csoportban. A mérkőzésig még több mint egy nap hátravan, a reptérről a centrumba vezető úton viszont minden oszlopon a montenegrói zászlót mozgatta a szél.

Mint azt taxisunktól megtudtuk, a lobogókat nem a magyarok elleni találkozó inspirálta, hanem a montenegróiak május 21-i nemzeti ünnepe, a függetlenség napja – azóta ékesítik a tájképet. Ha már elmerültünk a helyi történelemben, azt is megtudtuk, hogy az ország szuverenitását két munka nélküli nappal ünneplik, méghozzá nem a hazánkban megszokott módon: 

mivel idén május 21-e vasárnapra esett, hétfőn és kedden sem kellett dolgozni a balkán államban!

Abban az esetben, ha 21-e hétköznapra esik, akkor „csak” másnap mentesülnek a munka alól. Sofőrünk viszont szorgalmas ember, arra a kérdésünkre ugyanis, hogy ott lesz-e holnap a Városi Stadionban, azt felelte:

Inkább pénzt keresek, dolgozni fogok!

A Montenegró–Magyarország Eb-selejtező szombaton 18 órakor kezdődik, kövessék az Indexet, oldalunkon ugyanis folyamatosan beszámolunk a helyszínről a legfontosabb eseményekről és érdekességekről!

Rovatok