Index Vakbarát Hírportál

Nem provokációra, győzelemre készülnek a montenegróiak a magyarok ellen

2023. június 16., péntek 13:22

Pénteken délben a Montenegrói Labdarúgó-szövetség székházában Miodrag Radulovics szövetségi kapitány, valamint Stefan Jovetics részvételével megtartották a hazai csapat sajtótájékoztatóját a holnapi, Magyarország elleni Eb-selejtezőt megelőzően.

A 33 éves támadó helyzete különleges, hiszen abban a Herthában futballozik, amelynek a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál az edzője.

Nem került szóba köztünk az Európa-bajnoki selejtező, nem is igazán lett volna értelme beszélni róla, hiszen érthetően a mesterünk a magyarok sikerének szurkol, én pedig minden erőmmel azon leszek majd szombaton, hogy ezt megakadályozzam

– árulta el ezzel kapcsolatban Jovetics, aki azt is megjegyezte, talán némi előnyt jelent számára, hogy a magyar csapat több játékosát testközelből ismeri és láthatta játszani a Bundesligában.

A berliniek csatára azt is elmondta, különleges érzés lesz Magyarország ellen pályára lépnie, hiszen éppen hazánk ellen szerezte első góljait a nemzeti együttesben, szám szerint kettőt. „2008-ban a magyarok elleni barátságos mérkőzésen dupláztam, azok voltak az első góljaim Montenegró-mezben, így örök emlék marad a számomra” – emlékezett vissza Jovetics a régi Puskás Ferenc Stadionban rendezett összecsapásra, amely 3–3-as döntetlennel zárult. A mi részünkről Hajnal Tamás lőtt két gólt, rajta kívül Priskin Tamás volt eredményes.

És ha már a múlt: a két együttes eddig háromszor találkozott egymással, az imént említett döntetlenen kívül a mi szempontunkból két vereség a mérleg, így egyelőre nyeretlenek vagyunk Montenegróval szemben. Éppen erre kérdeztünk rá Miodrag Radulovicsnál, jelenthet-e mindez bármi extra motivációt a csapatának, vagy a múlttal már kár foglalkozni.

Az a három meccs felkészülési találkozó volt, ez pedig egy Eb-selejtező, így messzemenő következtetéseket nem szabad levonnunk belőlük. Már csak azért sem, mivel alaposan kicserélődtek a keretek azóta, a két szakmai stáb is teljesen más összetételű, ettől függetlenül természetesen arra törekszünk majd, hogy megőrizzük a veretlenséget 

– válaszolta az Index kérdésére a szövetségi kapitány, aki azzal a felvetéssel nem értett egyet, hogy csapata provokálni, megfélemlíteni készül a magyar játékosokat a szombati összecsapáson. „Hozzám is eljutottak ezek a hírek, hogy néhányan a vendégek futballistái közül ilyesmire számítanak, és alaposan megleptek. Barátsággal és szeretettel fogadjuk a magyar csapatot, de az biztos, hogy a futballpályán le szeretnénk győzni őket, ám maximálisan a sportszerűség keretein belül!”

Radulovics végül elmondta, nem érez nyomást a csapatán amiatt, mert az első két selejtezőjén nyeretlen maradt, azzal viszont egyetért, hogy a szerb és a magyar alakulat a csoport esélyese.

Nehéz összehasonlítani a két válogatottat, Szerbiát egyénileg talán jobb játékosok alkotják, Magyarország viszont elképesztően egységes, csapatként jobban funkcionál.

A Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában elképesztő eredményeket ért el a topválogatottak ellen, emiatt viszont még inkább ég bennünk a bizonyítási vágy, hogy egy papíron nálunk jobb együttest fektethessünk két vállra.

A Montenegró–Magyarország Eb-selejtező szombaton 18 órakor kezdődik, kövessék az Indexet, oldalunkon ugyanis folyamatosan beszámolunk a helyszínről a legfontosabb eseményekről és érdekességekről!

Rovatok