Index Vakbarát Hírportál

A DAC-nál folytathatja a Ferencvárostól távozó válogatott kapus

2023. június 18., vasárnap 08:40

Egyre több találgatás jelenik meg az FTC-től szerződése július elsejei lejártával távozó Bogdán Ádám jövőjével kapcsolatban. A 21-szeres válogatott futballistát most a DAC-cal boronálták össze.

A csakfoci.hu információi szerint a szlovák élvonalban szereplő, a legutóbbi idényben a Fortuna Liga ezüstérmét megszerző Dunaszerdahelyi AC szerződtetné a Ferencvárostól három idény után távozó Bogdán Ádámot. A sportportál felvidéki forrásra hivatkozva állítja, a DAC klubvezetői elgondolkodtak azon, hogy a szerződése lejártával ingyen megszerezhető, 21-szeres válogatott labdarúgó legyen a csapattól távozott portugál kapus, Ricardo Ferreira utódja. Megjegyzendő, a 32 éves hálóőr a hátunk mögött hagyott idényben sérülések miatt nem lépett pályára, Samuel Petras és Veszelinov Dániel mögött állt a sorban.

Bogdán a legutóbbi szezonban összesen hat tétmérkőzésen kapott lehetőséget az FTC-ben, három bajnoki mellett két kupameccsen és egy Európa-liga-selejtezős összecsapáson őrizte a csapat kapuját.

A 35 esztendős játékos a Vasasnál lett profi – a zuhany híradóban egyébként az NB II-be zuhant piros-kékek érdeklődéséről is hallani pletykákat –, majd a Vecsés színeiben eltöltött kölcsönjáték után került Angliába, ahol a többi között a Bolton Wanderers, a Liverpool és a Wigan Athletic kapusa is volt. Hazatérése előtt Skóciában, a Hiberniannél volt szerződése.

Rovatok