Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City kulcsembere a Bayern Münchenbe igazolhat

2023. június 19., hétfő 10:02

A német rekordbajnoknál folytathatja karrierjét Kyle Walker – írja a Sky Sports. A lap szerint a 75-szörös angol válogatott szélső előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bayern Münchennel, amelynél örömmel látnák soraik között.

Hat idény, több mint 250 tétmérkőzés, megannyi angol bajnoki cím és kupagyőzelem után immáron Bajnokok Ligája-győztesként távozhat a Manchester Citytől Kyle Walker. A 33 éves szélső a Pep Guardiola nevével fémjelzett időszak egyik leginkább meghatározó futballistája volt, ám a katalán szakember taktikája időközben úgy változott, hogy ma már egyre kevésbé hangsúlyos a szélső védők szerepe. Erre volt ékes példa Joao Cancelo téli kölcsönadása is, aki szintén a Bayern Münchenben kapott bizonyítási lehetőséget a City után – más kérdés, hogy a portugált nem marasztalták az Allianz Arénában, hiába lett volna rá vásárlási opciója a bajor sztárcsapatnak.

Helyette jó eséllyel Kyle Walker lesz a marokkói Nusszer Mazraui váltótársa a müncheni védelem jobb szélén – legalábbis erről ír most a Sky Sports. A lap állítja, jól haladnak a tárgyalások a 75-szörös angol válogatott labdarúgó és a német együttes között. Walker a tavasszal kinevezett vezetőedző, Thomas Tuchel személyes kérésére érkezhet a Bayernhez, és mivel már csak egy év van hátra a szerződéséből, viszonylag akciós áron, 10-12 millió euróért cserébe megszerezhető lehet.

A Sheffield Unitednél nevelkedett, később a Tottenhamben befutott védő hat évvel ezelőtt több mint 50 millió euróért cserébe csatlakozott a Cityhez. Azt aligha mondhatja bárki, hogy ne szolgálta volna meg az árát.

Walker a legutóbbi idényben 39 tétmeccsen szerepelt az angol csapatban, mindezt úgy, hogy október–novemberben makacs sérülés gyötörte, majd két hónapot hagyott ki, ami miatt a katari világbajnokságon való részvétele is kérdőjeles volt. A tornán végül ott volt, és három meccsen is szerepet kapott a negyeddöntőig jutó válogatottban. A City BL-meneteléséből ősszel teljesen kimaradt, az egyenes kieséses szakaszban öt meccsen lépett pályára, az Inter ellen megnyert isztambuli fináléban pedig csereként kapott lehetőséget.

Rovatok