Index Vakbarát Hírportál

A Premier League-be vinnék a Ferencváros válogatott támadóját

2023. június 19., hétfő 10:26

A Premier League-be óriási bravúrral feljutott Luton Town szeretné megszerezni magának a Ferencváros marokkói válogatott támadóját, Ryan Mmaeet – írja a Football Insider.

A Football Insider információi szerint a zöld-fehéreket 2021 óta erősítő támadó is ott van a Luton által kiszemelt játékosok listáján, sőt a klub képviselői már fel is vették a kapcsolatot a játékos menedzsmentjével.

Mindez azonban még kevés a csapatváltáshoz: a Ferencváros színeiben eddig 73 tétmeccsen 32 gólig jutó csatárnak ugyanis 2025 nyaráig érvényes a szerződése az Üllői úton, így még a két együttesnek is meg kell állapodnia egymással. A lap úgy tudja, a Luton egyelőre nem jutott el odáig, hogy hivatalos ajánlatot tett volna a magyar bajnoknak.

A 12-szeres marokkói válogatott támadó 2021-ben az AEL Limasszoltól érkezett a Fradiba. Korábban pedig a KAA Gent, a Standard Liege és az Aarhus játékosa is volt. Jelenlegi piaci értékét 2,2 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

A Football Insider megjegyzi, a Luton másik csatárkiszemeltje a Rangerstől nyáron lejáró szerződéssel távozó Alfredo Morelos. Jelen állás szerint pedig arra következtetni, csak egyikük lesz a Premier League-újonc futballistája. A klubvezetésnek most azt kell mérlegelnie, kivel járhatnak jobban.

A fiatalabbik Mmaee testvér a most véget ért idényben 36 tétmeccsen tizenhárom gólig és négy gólpasszig jutott, ám több kisebb sérülés is hátráltatta szezon közben. Az Európa-ligában pedig sem a csoportkörben, sem a Leverkusen elleni nyolcaddöntőben nem tudott kanadai pontot elérni.

(Borítókép: A ferencvárosi Adama Traoré, Ryan Mmaee és Anderson Esiti a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC – Ferencvárosi TC-mérkőzésen 2023. február 26-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok