Index Vakbarát Hírportál

Felébredt a kómából a PSG súlyos fejsérüléssel ápolt kapusa

2023. június 19., hétfő 20:25

„Igazi bajnok!” – posztolta közösségi oldalán Alba Silva, Sergio Rico felesége, megnyugtatva megannyi, a férje hogylétéért izguló futballdrukkert. A Telecinco beszámolója szerint a május végén súlyos lovas balesetet szenvedett spanyol válogatott kapus felébredt a kómából, és már nincs életveszélyben.

A május 28-i információk szerint a 29 éves játékos és lova egy másik, elszabadult lóval ütközött össze, Ricót azóta is az egyik sevillai kórházban ápolják. Az elmúlt három hétben az intenzív osztályon kezelték, fejsérülései miatt pedig lehetetlen volt megmondani, mikor ébredhet fel a kómából. 

Kis lépésekkel halad előre, de végre látjuk a fényt

– idézi a futballista feleségét a Telecinco, Alba Silva bejelentette: férje magához tért.

„Köszönet a kórháznak, az egészségügyi személyzetnek, amelynek tagjai hihetetlen munkát végeztek, nemcsak Ricóval, hanem az összes többi pácienssel is. Hála nekik, hála Istennek, mindenkinek, aki erőt küldött nekünk, hogy menjünk előre. Igen, apránként megyünk előre, de haladunk, és mindig is tudtam, hogy így lesz, mert egy igazi bajnok.”

Arról egyelőre nem érkezett hír, van-e realitása annak, hogy Rico teljesen felépül, és akár a futballpályára is visszatérhet. Ám már az is pozitív, hogy három hét elteltével magánál van, és a felesége beszámolója szerint óráról órára „egyre élénkebb”.

Rico egyetlen hivatalos mérkőzésen sem védett a három hete véget ért szezonban a francia csapatában. Pályafutása során a PSG mellett Spanyolországban a Sevilla és a Mallorca, valamint Angliában a Fulham kapusa volt. A Paris Saint-Germain tagjaként háromszor lett francia bajnok, kétszer franciakupa-győztes, a Sevillával kétszer nyerte meg az Európa-ligát. 

Rovatok