Index Vakbarát Hírportál

Bejelentette Szoboszlai csapattársának érkezését a Chelsea

2023. június 20., kedd 11:58

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea kedden délelőtt hivatalos csatornáin jelentette be, hogy hivatalosan szerződtette az RB Leipzig támadóját, Christopher Nkunkut.

A 25 éves, 10-szeres francia válogatott játékos hat évre írt alá a londoni együtteshez, amellyel már előző nyáron megegyezett.

Érdekesség, hogy az akkori orvosi vizsgálatok idején még Thomas Tuchel irányította a csapatot, télen, az előszerződés aláírásakor Graham Potter volt a menedzser, Nkunku mostani érkezésénél viszont már Mauricio Pochettino a Chelsea edzője.

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Chelsea-hez. Nagy erőfeszítéseket tett a klub azért, hogy idekerüljek, és már alig várom, hogy megismerjem az új edzőmet és csapattársaimat, valamint megmutassam a csapat szurkolóinak, mire vagyok képes a pályán. Miután játszottam a Ligue 1-ben és a Bundesligában, most a Premier League-ben, a világ egyik legerősebb bajnokságában is szeretnék bizonyítani. Izgatottan várom ezt a kihívást, és büszkén viselem majd a Chelsea mezét

– mondta a Kékek hivatalos honlapjának Nkunku, aki az előző szezonban 23 gólt és 9 gólpasszt jegyzett a lipcseiek színeiben, akikkel a bajnokságban harmadik lett, a Német Kupában pedig megvédték címüket.

Rovatok