Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo győztes góllal ünnepelte 200. válogatott mérkőzését

2023. június 20., kedd 23:09

A keddi Eb-selejtezők számunkra legfontosabb meccsén a magyar labdarúgó-válogatott2–0-ra legyőzte a litvánokat és a kvalifikációs csoportjának élére ugrott, más nemzetek is pályára léptek azonban az este folyamán. Többek között az eddig hibátlan Portugália is, amelyben pályafutása 200. válogatott meccsén lépett pályára Cristiano Ronaldo és stílszerűen győztes gólt szerzett Izlandon.

Az ötszörös aranylabdás 38 éves játékos a kezdőcsapatban kapott helyet Roberto Martínez szövetségi kapitánytól, ám sokáig úgy tűnt, egy pontot otthon tartanak az izlandiak, akik a 81. perctől Willum Thor Willumsson kiállítása miatt emberhátrányban futballoztak a hajrában. Végül nem tudták kihúzni, a 89. minutumban ugyanis Ronaldo egy szöglet után közelről megszerezte a portugálok győztes találatát. Az ötszörös aranylabdás szupersztár a futballtörténelem első játékosa, aki elérte a kétszáz válogatottságot.

A norvégok a duplázó Erling Haaland vezérletével 3–1-re nyertek Ciprus ellen, a lengyelek viszont hiába vezettek már 2–0-ra is a szünetben a moldávok otthonában, a hazaiak a második játékrészben fordítottak és meglepetésre 3–2-re győztek. A játéknap másik óriási meglepetését Luxemburg szolgáltatta, amely Bosznia-Hercegovinában aratott 2–0-s diadalt.

 

Rovatok