Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Ferencváros első ellenfele a Bajnokok Ligájában

2023. június 20., kedd 14:25

Az Európai Labdarúgó-szövetség kedden délután 14 órától kisorsolta a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírás selejtezőjének első fordulóját, amelyen a magyar bajnoki aranyérmes Ferencváros a feröeri bajnok KÍ Klaksvík együttesét kapta ellenfélként.

A Fradi lehetséges ellenfelei az UEFA előzetes besorolása alapján a következő csapatokból kerülhetett ki: KÍ (feröeri), BK Häcken (svéd), Ballkani (koszovói), FC Sztruga (északmacedón),  a BL-előselejtező győztese.

Végül az utolsó párosításban húzták ki a sorozatban ötödik, összességében 34. aranyérmét begyűjtő budapesti alakulatot, amelynek ellenfele a 20-szoros feröeri bajnok KÍ Klaksvík lesz majd az első fordulóban.

A sorsoláson az is eldőlt, hogy az FTC idegenben kezd, a visszavágót játssza majd a Groupama Arénában. Az első mérkőzéseket július 11-én és 12-én, a visszavágókat pedig egy héttel később, július 18-án és 19-én rendezik.

A győztesek a BL-selejtező második körébe jutnak, a vesztesek pedig az Európa-konferencialigában folytathatják a nemzetközi szereplést.

Rovatok