Index Vakbarát Hírportál

A német és a brazil labdarúgó-válogatott is kikapott

2023. június 21., szerda 10:09

A német és a brazil labdarúgó-válogatott is vereséget szenvedett kedden nemzetközi felkészülési mérkőzésen. A négyszeres világbajnok Kolumbiától kapott ki 2–0-ra, az ötszörös pedig Szenegáltól 4–2-re.

Az Eb-rendezőként selejtezőket nem játszó németek az 1002. nemzetközi mérkőzésüket játszották, a gelsenkircheni összecsapáson viszont csak a vendégek tudtak betalálni, a 0–0-s első játékrészt követően Luis Díaz törte meg a jeget, majd a hajrában az első gólt előkészítő Juan Cuadrado büntetőből állította be a végeredményt (0–2).

A brazilok a portugál fővárosban fogadták a szenegáliakat, és már a 11. percben vezetéshez jutottak Lucas Paquetá góljával (1–0), azonban gyorsan jött a válasz Habib Diallo révén.

A második félidő elején három perc alatt kétszer is betaláltak az afrikaiak, Marquinhos öngólja után Sadio Mané volt eredményes (1–3), majd a PSG brazil védője a szenegáli kaput is bevette. Az egyenlítés viszont már nem jött össze, sőt: Mané a 97. percben büntetőből újabb találatot jegyzett (2–4).

Rovatok