Index Vakbarát Hírportál

Gyengén szerepelt a csapat, házi készítésű bombát robbantottak a stadionjában

2023. június 22., csütörtök 09:26

Óriási balhét hozott a Santos–Corinthians-összecsapás Brazíliában, amelynek idő előtt kellett véget vessen a játékvezető. Leandro Pedro Vuaden azután döntött így, hogy a lelátóról az ilyenkor szokásos pirotechnikai eszközök mellett házi készítésű gránátokat és bombákat is a játéktérre hajítottak a feldühödött hazai szurkolók.

A Correio Braziliense beszámolója szerint a hazai szurkolók akciója miatt a második félidő hajrájában félbe kellett szakítani a Santos és a Corinthians meccsét Brazíliában. A hazaiak pocsék teljesítménye miatt hosszú ideje tüntetnek a drukkerek a klubvezetés ellen. A mostani rangadó előtt is várható volt a balhé, a helyi rendőrség attól félt, a drukkerek már a meccs előtt megrohamozzák a Santos csapatbuszát. Ezt végül sikerült elkerülni, azt azonban a megerősített ellenőrzésekkel együtt sem, hogy a stadionba jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt, továbbá saját készítésű gránátokat és bombákat juttassanak be.

A cérna öt perccel a rendes játékidő vége előtt szakadt el a drukkereknél, ekkor a Corinthians már 2–0-ra vezetett. A népharag irányát jól jellemzi, a vendégjátékosokat simán az öltözőbe tudták kísérni a rendőrök, a Santos futballistáit viszont több mint tíz percig tartott kimenekíteni a játéktérről. A lap beszámolója szerint azt is úgy, hogy a rendőrség és a szervezők védőgyűrűbe fogták a játékosokat a pálya közepén, majd amikor már mindenki megvolt, utat vágtak maguknak az öltözőfolyosó irányába.

Leandro Pedro Vuaden játékvezető állítólag ezt követően még szerette volna, ha valamilyen módon befejeződhet a meccs, de erre reális esély már nem volt. A rendőrség jelezte, nem járulnak hozzá a folytatáshoz, még akkor sem, ha ezzel azt kockáztatják, hogy a balhé átterjed az utcákra. A rendőrök végül felmásztak a lelátókra, ott kezdtek oszlatni és őrizetbe venni embereket – teszi hozzá Correio Braziliense.

A Santos-drukkerek a balhé után a klub edzőközpontjához vonultak, ahol kartonkoporsókkal és fenyegető üzenetekkel demonstráltak Andres Rueda klubelnök ellen.

Rovatok