Index Vakbarát Hírportál

BL-döntős csapattársat kap Szalai Attila

2023. június 22., csütörtök 10:38

A Fenerbahce együttesében folytatja pályafutását a Bajnokok Ligája-döntős Internazionale támadója, Edin Dzeko – derül ki a klub posztjából, mely szerint a bosnyák támadó megérkezett Isztambulba az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokra.

Milánói szerződése lejártával a Török Kupa-győztes Fenerbahcéhoz igazol Edin Dzeko. A 37 esztendős bosnyák támadó alig két héttel a Bajnokok Ligája-döntő után tért vissza Isztambulba, ám ezúttal már nem az Inter dicsősége számára a tét, hanem az, hogy megfelel-e az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Ha sikerül – ami a török sajtóhírek szerint formaságnak ígérkezik –, akkor már alá is írhatja állítólag egy plusz egy évre szóló megállapodását a 28-szoros (rekord)bajnokkal. 

A Fenernél is biztosra mennek Dzeko aláírását illetően: a klub a hivatalos Twitter-csatornáján is kommunikálta a bosnyák érkezését, és ígérete szerint hamarosan újabb részletekkel jelentkezik. 

A rutinos támadó a 2022–2023-as évadban 52 tétmeccsen 14 góllal és öt gólpasszal segítette az Intert. Az isztambuli BL-döntőben kezdőként lépett pályára, edzője, Simone Inzaghi az 57. percben, még 0–0-s állásnál cserélte le őt. A finálét végül a Manchester City nyerte 1–0-ra, Rodri a 68. percben lőtte az angolok győztes találatát. 

A Fenerbahce játékosa a magyar válogatott Szalai Attila is, aki a hátunk mögött hagyott idényben abszolúte alapembernek számított, 52 tétmérkőzésen lépett pályára. 

Rovatok