Index Vakbarát Hírportál

Aranycsata után bajnoki rajt: Fradi–Kecskemét az első fordulóban

2023. június 22., csütörtök 11:27

A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette az NB I 2023–2024-es idényének sorsolását – derült ki az MLSZ Twitter-bejegyzéséből.

Elsőként azt tudtuk meg, mi lesz a július utolsó hétvégéjén rajtoló bajnokság első fordulójában, a meccsek közül kiemelkedik a Ferencváros Kecskemét elleni hazai összecsapása, lévén ez a két együttes küzdött az előző kiírásban az aranyéremért – végül a fővárosi zöld-fehérek sikerével.

Az első körben az Újpest a Fehérvárt fogadja, az újoncok közül a DVTK a Puskás Akadémiát, az MTK a Paksot, a kupagyőztes Zalaegerszeg Kisvárdára látogat, a bronzérmes DVSC pedig a Mezőkövesdet látja vendégül.

Az adatbankba feltöltött információk szerint az idény első derbijére az október 28-i hétvégén, a 11. fordulóban kerül sor, vagyis a bajnokság is Ferencváros–Újpesttel zárul majd a 33. fordulóban (május 25-i hétvégén).

Az örökrangadón az MTK fogadja kétszer a zöld-fehéreket, először a nyolcadik fordulóban (szeptember 30-i hétvége), épp egy héttel a kék-fehérek újpesti összecsapását követően, a 10. körben pedig a hétszeres bajnok DVSC fogadja a háromszoros aranyérmes Fehérvárt.

(Borítókép: Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC-mérkőzés 2023. május 13-án. Fotó: Bús Csaba / MTI)

Rovatok