Index Vakbarát Hírportál

Máris megvan Carlo Ancelotti utódja a Real Madrid kispadjára

2023. június 22., csütörtök 10:13

A Sport Bild beszámolója szerint Xabi Alonsót akarja a Real Madrid elnöksége megszerezni arra az esetre, ha Carlo Ancelotti valóban a brazil labdarúgó-válogatott kispadjára ül át 2024 nyarától. A 41 esztendős szakember múlt ősszel vette át a Bayer Leverkusen irányítását, előtte pedig a Real Sociedad, illetve a Real Madrid utánpótlásában dolgozott. A Leverkusennel idén Európa-liga-elődöntőig jutott, a német bajnokságban pedig hatodik lett.

Hosszú ideje tartja magát a pletyka, hogy a Real Madrid jelenlegi vezetőedzője, Carlo Ancelotti legkésőbb jövő nyáron a brazil szövetséghez igazol, hogy az ötszörös világbajnok szövetségi kapitánya legyen. A Bild most azt állítja, a „királyiak” felkészültek Ancelotti búcsújára, és már most megvan, ki lesz az utódja. A kiszemelt nem más, mint a csapatban játékosként 236 tétmérkőzést lehúzott Xabi Alonso.

A 41 esztendős szakember úgy lett hatodik a Bayer Leverkusennel a Bundesliga legutóbbi kiírásában, hogy a csapat 17., azaz kieső helyen állt, amikor a 8. fordulót követően átvette az irányítást.

Alonsót korábban a Paris Saint-Germainnel is kapcsolatba hozták, ám állítólag kikosarazta a francia sztárcsapatot. Abban az esetben, ha időközben a Real Madrid is megkereste, alighanem érthető a spanyol szakember döntése.

A játékosként 114-szeres spanyol válogatott középpályás 2017-ben hagyta abba az aktív labdarúgást, ezt követően a Real Madrid utánpótláscsapatainál kezdett dolgozni, majd első profi klubja, a Real Sociedad B csapatát irányította, mielőtt a Bundesligában kapott volna lehetőséget.

A vezetőedző szerződése épp 2024 nyaráig érvényes a „gyógyszergyáriaknál”.

Rovatok