Index Vakbarát Hírportál

Megvan, mikor rendezik a következő idény két spanyol klasszikusát

2023. június 22., csütörtök 15:48

Augusztus 11-én rajtol a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idénye – vált hivatalossá, miután a liga elkészítette a következő évad sorsolását. A hazai tévénézők szempontjából talán a legfontosabb hír, hogy az október 29-i hétvégéig kell majd várni a szezon első „El Clásicójára”, a címvédő Barcelona és az ezüstérmes Real Madrid összecsapására.

A katalán együttes – amely a Camp Nou renovációja miatt a barcelonai Olimpiai Stadionban rendezi majd a hazai meccseit – idegenben kezd, a Getafe otthonába látogat majd augusztus 13-án. A Real Madrid az Athletic Bilbao otthonában lép pályára az első fordulóban, míg az Atlético Madrid a Granadát fogadja.

A bajnoki cím két favoritja közül a Real játszhat majd hazai pályán az utolsó fordulóban, a „királyiak” a Betisszel meccselnek majd a 38. játéknapjukon, míg a Barcelonára a Sevilla vár majd idegenben.

A szezon első klasszikusán a Barcelona lesz a pályaválasztó, ez lesz az október 29-ei hétvégén, majd a „visszavágót” április 21-én rendezik meg Madridban.

A Real és az Atlético madridi derbijeit a szeptember 24-ei és a február 4-ei hétvégére sorsolták ki.

A 2023–2024-es fociidény május 26-án ér majd véget Spanyolországban.

Rovatok