Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München túllicitálhatja a Manchester Unitedet

2023. június 26., hétfő 07:47

Angol sajtóhírek szerint a Bayern München is beszállt a Chelsea középpályásáért zajló harcba. A németek ráadásul pont akkor léptek a képbe, amikor a Manchester Unitednél elfogyott a türelem a Mason Mount játékjogáért folyó további alkudozáshoz.

A The Guardian beszámolója szerint Thomas Tuchel szemet vetett korábbi játékosára, Mason Mountra. A német szakember korábban a Chelsea-nél volt az angol középpályás edzője, most pedig a Bayern Münchenhez csábítaná a labdarúgót, akinek minden jel szerint megszámláltattak a napjai Londonban.

Mount eladásával, saját nevelésű játékosként, a Chelsea sokkal jobban járna az UEFA és a Premier League pénzügyi fairplay-szabályait illetően is, mintha egy olyan futballistától válna meg, akiért korábban átigazolási díjat kellett fizetnie. Ezen a lehetőségen pedig nemcsak a klub tavaly érkezett új tulajdonosi köre, de a riválisok is vérszemet kaptak.

Korábban úgy tűnt, a Manchester United csaphat le a 24 évesen már 36-szoros angol felnőttválogatott középpályásra, de a Chelsea hétvégén újabb, immár a harmadik MU-ajánlatra mondott nemet. Erik ten Hag együttese állítólag 50 millió fontot, majd későbbi bónuszcélok fejében újabb 5 milliót adott volna a londoniaknak – ezt azonban kevesellték a Stamford Bridge-en, legalábbis egy ligariválistól.

Ezt használhatja ki a Bayern München, amely ugyan a Unitednél sokkal több pénzt nem áldozna Mountra – a sajtóhírek legfeljebb 60 millióról szólnak most –, viszont a következő szezonban nemhogy Angliában, a nemzetközi kupaporondon sem tudna új szerzeményével borsot törni a londoniak orra alá. Igaz, ez a Chelsea pocsékul sikerült 2022–2023-as szezonjának köszönhető, melyben nem tudta kiharcolni az európai kupaszereplést.

Mount a klubjával ellentétben állítólag jobban örülne annak, ha Anglián belül tudna váltani, ugyanakkor a Bayern jelentette – szinte örökös – BL-indulás szintén vonzó opció lehet számára.

Rovatok