Index Vakbarát Hírportál

Ilkay Gündogan a Barcelona futballistája lett

2023. június 26., hétfő 11:26

Az FC Barcelona hétfőn bejelentette, hogy leigazolta Ilkay Gündogant a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City labdarúgócsapatától – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A spanyol bajnok közlése szerint a 32 éves német válogatott játékos 2025. június 30-ig írt alá, a megállapodás további opciós egy évet is tartalmaz. A futballista ingyen érkezett a katalánokhoz, a kivásárlási ára 400 millió euró. Jó eséllyel ezzel már június végére megszületett a nyári transzferidőszak legjobb ár-érték arányú üzlete. 

Gündogan 2016-ban, a Borussia Dortmundtól igazolt a Manchester Cityhez, amellyel ötször nyert Premier League-et. Idén triplázott, a BL mellett az angol bajnokságban és az FA-kupában is diadalmaskodott a csapat kapitányaként.

Angol források szerint a friss BL-győztesnél egy plusz egy éves szerződéssel marasztalták volna a csapatkapitányt, ám Gündogan hosszabb távú megállapodást szeretett volna aláírni, ez, illetve az új kihívás lehetősége terelte végül a katalánok felé. 

A Manchester Citytől megszerzett középpályáson kívül is érkezhet még német labdarúgó a katalánokhoz. A korábbi sajtóhírek szerint ugyanis Xavi elsődleges kiszemeltje a középpályássorból távozott Sergio Busquets nyomán fellépő űr betöltésére Joshua Kimmich, a Bayern München futballistája lenne.

(MTI/Index)

Rovatok