Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München ajánlatot tett az angolok gólrekorderéért

2023. június 27., kedd 13:16

A The Athletic értesülése szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) rekordgyőztese, a Bayern München ajánlatot tett a Tottenhamnek Harry Kane-ért.

A német aranyérmes 70 millió eurót, valamint további teljesítményfüggő bónuszokat ajánlott a 29 éves csatár szolgálatáért.

Kane szerződése még egy évig érvényes a Tottenhamnél, amely hosszabbítás nélkül még most a nyáron juthatna pénzhez legjobb játékosa eladásából.

Az előző PL-idényben 30 gólt szerző csatár remeklése ellenére a Tottenham a nemzetközi kupaindulást érő helyekről is lemaradt, így nehéz elképzelni, hogy klubja tavalyhoz hasonlóan idén is meggátolja a váltását.

Nemcsak a müncheni csapatot, hanem a Manchester Unitedet és a Real Madridot is szóba hozták az angol válogatott gólrekorderével (58 találat), akit korábban kis híján már a Manchester City is el tudott csábítani, akkor azonban a Tottenham elnöke megfúrta a transzfert, az „égszínkékek” pedig végül Erling Haalanddal vigasztalódtak – és nyertek bajnoki címet, FA-kupát és Bajnokok Ligáját is.

Nem csupán a 30 PL-találat számított remek mutatónak az előző idényben, hanem a tizenegyeseket leszámítva 16,7-es várható gólmutatóval összehozott 25 találat is bődületesen erős, +8,3-as differenciája is, amivel uralta a ligát – megelőzve a 9,3-as xG-re 15 akciógólig jutó Gabriel Martinellit (5,7) és a 23,4-es xG-vel 29-szer eredményes Haalandot (5,6).

A Tottenham történetének legeredményesebb (280) játékosa a Premier League-ben eddig 213-szor volt eredményes, aminél csak Alan Shearer (260) szerzett többet – hiába azonban a megannyi egyéni elismerés, csapattal még soha nem nyert semmit.

A német futballt uraló Bayern Münchennel azért ez alighanem megváltozna, pláne, hogy Robert Lewandowski távozása óta várják az új középcsatárt a bajoroknál.

Az viszont biztosnak látszik, hogy ennél jobb ajánlatra lesz szükség, ugyanis a hírek szerint a Tottenham vissza is utasította már a próbálkozást.

Rovatok