Index Vakbarát Hírportál

„Te ki...tt majom” – rasszista inzultus érte a Real Madrid Castilla játékosát

2023. június 27., kedd 09:47

Rasszista inzultusról számolt be a Marca a spanyol másodosztályú indulásról döntő Eldense – Real Madrid Castilla-futballmérkőzés kapcsán.

A vasárnapi összecsapás második félidejében a Castilla brazil játékosa, Vinicius Tobias készült elvégezni egy bedobást, amikor a fiú – aki a beszámoló szerint nem lehetett idősebb 12 évesnél – mögötte állva a „puto mono”, magyarul „kib...tt majom” kifejezést ordította a brazil játékosnak.

FUTEBOL: O jogador brasileiro Vinícius Tobias, do Real Madrid, denúncia racismo durante partida na Espanha. Em um vídeo que viralizou, é possível ver uma criança chamando o jogador de “mono” - macaco em espanhol.
pic.twitter.com/fp0JtIDsML

— CHOQUEI (@choquei) June 26, 2023

A legszomorúbb dolog, hogy sosem számítanál ilyenre egy gyerektől. Egy kis srác ordibálja, hogy majom. Szomorú, ha egy játékost ilyenfajta előítélet éri. Ez nem az első, de még csak nem is a második ilyen eset, hanem napi szintű esemény, és nem tudjátok elképzelni, mennyire fájdalmas. Véget kell ennek vetni, a bőrszín nem jelent semmit, mind egyformák vagyunk. Mindenki tiszteletet szeretne, ez a legkevesebb

– szomorkodott a játékos az Instagram-oldalán.

A 19 éves jobbhátvéd egyébiránt a Sahtar Doneck kölcsönjátékosaként szerepel a madridiak tartalékcsapatában, miután 2022 elején a brazil Internacionalt elhagyva Ukrajnába igazolt, de a kirobbanó háború miatt rögvest távozni is kényszerült.

Érdekesség, hogy Vinicius Tobias gyerekkori kedvence, Dani Alves – ami abból a szempontból nem túl meglepő, hogy a korábbi kiváló játékos ugyancsak jobbhátvédként szerepelt – szintén kapott rasszista megjegyzéseket a mérkőzés közben, ahogyan a Real Madrid felnőttcsapatában remeklő Vinícius Júniort is rendre megtalálják az ellenfelek drukkerei.

A párharcot amúgy az Eldense nyerte meg, így feljutott a másodosztályba, a Real Madrid B csapata pedig továbbra is a harmadik ligában szerepelhet.

Rovatok