Index Vakbarát Hírportál

A német rekordbajnok véget vetett a katari légitársasággal való együttműködésének

2023. június 28., szerda 10:47

A német labdarúgó-élvonalban szereplő Bayern München nem hosszabbítja meg együttműködését a Qatar Airways légitársasággal – olvasható a klub közleményében.

A német rekordbajnok szimpatizánsai már évek óta megkérdőjelezték a katari légitársaság szponzorációját, mondván, csapatuk közvetve egy olyan országot támogat, amely rendszeresen megsérti az emberi jogokat. 2021-ben egy közgyűlésen már kísérletet tettek az akkori klubvezetők a szponzori megállapodás megszüntetésére, de kudarcot vallottak.

A szerda reggeli közös kommüniké értelmében a lejáró együttműködési szerződést nem hosszabbítják meg a felek. A Bayern München az ötéves szponzoráció alatt a Qatar Airways logóját a mezujján, az Allianz Aréna kispadjain és számos reklámfelületen hirdette.

Az FC Bayern és a Qatar Airways közötti szerződés öt nagyon izgalmas év után barátságosan ér véget – áll a közleményben.

„Sikeresen dolgoztunk együtt, és tanultunk egymástól. Szeretnénk köszönetet mondani Akbar Al Bakernek, a Qatar Airways vezérigazgatójának és a légitársaság minden alkalmazottjának, míg a jövőre nézve a legjobbakat kívánjuk nekik” – tette hozzá a Bayern új vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesent. Egyébként a bajor klub évek óta Katarban tartja téli edzőtáborát.

Rovatok