Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a PSG vezetőedzőjét és fiát

2023. június 30., péntek 12:46

Péntek reggel őrizetbe vette a rendőrség Christophe Galtier-t és fiát Nizzában. A PSG edzőjét azzal vádolják, hogy korábbi munkahelyén, a Nice-nél diszkriminatív és rasszista kijelentéseket tett. Emiatt hallgatják ki.

Christophe Galtier nem akart muszlimokat és feketéket a csapatába, mert nem illenek a város identitásába – írja kiszivárgott e-mailek alapján a Le Parisien a PSG edzőjéről. A PSG előtt a Nice-nél dolgozott Galtier, ott a klubvezetéssel tudatta a fentieket. Galtier-t és fiát péntek reggel vette őrizetbe a rendőrség Nizzában, a diszkriminatív és rasszista megjegyzéseivel kapcsolatban mindkettejüket kihallgatják. 

A diszkriminációval és rasszizmussal kapcsolatos botrány már tavasszal kirobbant, akkor az edző ügyvédjén keresztül cáfolta a vádakat. Galtier ugyan megnyerte a bajnoki címet a PSG-vel, de sajtóhírek szerint ki fogják rúgni a csapat éléről. Ugyanis a PSG-nek eddig sem a francia bajnokság alázásával voltak problémái, hanem a Bajnokok Ligájában nem szerepel jól a csapat – ebben  pedig Galtier sem jelentett előrelépést. 

Rovatok