Index Vakbarát Hírportál

Spanyol sajtóhírek szerint az UEFA engedélyezte a Barcelona BL-indulását

2023. július 1., szombat 11:36

Az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) megkapta az engedélyt, így az FC Barcelona indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában – értesült az AS madridi sportnapilap.

Az újság szerint az UEFA licenceket elbíráló bizottsága egyhangúlag döntött a spanyol bajnok BL-rajtjának jóváhagyása mellett. A lap hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a határozatot felülvizsgálhatják, ha új tények derülnek ki a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke, José María Enriquez Negreira ügyében, amely miatt az UEFA eljárást indított a katalán klub ellen – írja az MTI.

Korábbi sajtóértesülések szerint 2001 és 2018 között Negreira mintegy 7 millió eurót kapott a Barcelonától a játékvezetők munkájával kapcsolatos tanácsok fejében.

Az UEFA vizsgálata viszont eddig semmi olyan bizonyítékra nem derített fényt, hogy a Barca meccseredményeire hatással lettek volna a Negreira részére érkező kifizetések.

A katalán klub kezdettől azt hangsúlyozza, hogy semmiféle rosszhiszemű dolgot nem követett el, teljesen tisztán és nyíltan utalt át pénzt Negreira cége számára tanácsadói szolgáltatásért, olyanért, amelyet semmilyen szabályzat nem tilt.

Rovatok