Index Vakbarát Hírportál

Gigi Buffon is Szaúd-Arábiából vonulhat vissza

2023. július 2., vasárnap 13:36

Gianluigi Buffon is ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából – jelentette Nicolo Schira. Az olasz újságíró szerint a 45 éves kapust két plusz egy évre szóló szerződéssel, szezononként 15 millió eurós fizetéssel csábítják.

A Serie B-ben szereplő Parma kapuját az előző idényben 17 bajnokin védő olasz veterán a hírek szerint gondolkodási időt kért a szaúdiaktól, korábbi elképzelései szerint ugyanis nem tervezte volna elhagyni nevelőegyesületét.

Buffon két évvel ezelőtt, a Juventust háta mögött hagyva tért vissza a kétszeres UEFA-kupa-győztes csapathoz, amelynél azóta 43 bajnokin kapott lehetőséget, pályafutása 1995 és 2001 közti szakaszával együtt pedig már a 210 Serie A-s és Serie B-s meccsen is túl jár az együttesnél.

A sajtóhírek azt nem említik, hogy mely szaúdi klub lehet az érdeklődő, hiszen a liga előző kiírásának első nyolc helyezettjét – lényegét tekintve – kivétel nélkül állami kézbe helyezték át.

A világbajnok labdarúgó korábban arról beszélt ­– félig talán tréfásan, félig talán komolyan –, hogy a 2026-os világbajnokságig még szeretne aktív maradni, hátha visszatérhet a válogatottba is. Függetlenül a kijelentés második részének realitástartalmától, ez jól kijelöli azt az időpontot is, mikor vonulhat vissza Buffon a profi futballtól.

Azaz ha elfogadja a szaúdi megkeresést, könnyen lehet, a Közel-Keleten is ér majd véget legendás pályafutása.

Rovatok