Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United vinné az új Haalandot

2023. július 6., csütörtök 09:12

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United Rasmus Höjlunddal erősítené meg a keretét helyi sajtóhírek szerint.

A 20 éves dán csatár tavaly nyáron 17 millió euróért igazolt a Sturm Graztól az Atalantához, a bergamóiak színeiben az előző idényben 16 gólig és hét gólpasszig jutott.

A válogatottban még meggyőzőbb volt, bár tavaly szeptemberben kétszer fél óra alatt még „csendes” maradt, a mostani Eb-selejtezők során négy meccsen hatszor is beköszönt.

A Sky Sports elemzésében az „új Haalandként” aposztrofálja a fiatal csatárt, ami felépítését (191 centi), játékstílusát és északi vérvonalát tekintve sem rossz megközelítési alap, ráadásul a városi rivális City kiválóságáról beszélünk ugyebár.

Látom a hasonlóságokat. Ő is gyors, ő is ballábas, ő is erős csatár

– emelte ki maga az érintett.

A „vörös ördögök” számára követendő példát jelenthet egy hozzá hasonló befejező játékos megkaparintása, hiszen láthattuk, hogy a City mennyit nyert Haaland érkezésével: a bajnokság és az FA-kupa mellett végre a Bajnokok Ligájában is csúcsra értek az „égszínkékek”.

Höjlund piaci értékét a Transfermarkt 45 millió euróra taksálja.

Rovatok