Index Vakbarát Hírportál

Legalább 100 millió fontot kérnek a 21 éves tehetségért

2023. július 7., péntek 11:09

Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő Brighton legalább 100 millió fontot szeretne kapni ecuadori tehetségéért, Moisés Caicedóért – számolt be a The Guardian. A fiatal középpályás elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt szezonban, mégis kicsit túlzónak tűnik a csapata által kért összeg.

Tavaly ilyenkor még csak hatmillió euróra taksálta Caicedót a mértékadó Transfermarkt, napjainkban mégis arról van szó, hogy személye a labdarúgás történetének egyik legdrágább átigazolása lehet. A védekező középpályás meghatározó szerepet töltött be a Brightonban, míg oroszlánrészt vállalt abból is, hogy csapata története során először kiharcolta az európai kupaindulás jogát.

Moisés Caicedónak több kérője is akad a nemzetközi futballpiacon, leginkább a Chelsea-t emlegették vele kapcsolatban, a komoly átalakuláson áteső londoni klubnak kifejezett célja szerződtetése. A jelenleg 75 millió euróra értékelt labdarúgóért a hírek szerint legalább 100 millió fontot szeretne kapni a Brighton, ami elsőre túlzónak tűnhet. A Chelsea abban bízik, hogy maximum 80 millió fontért cserébe leigazolhatja az ecuadori játékost, de a Brighton hajthatatlannak tűnik.

A klub álláspontja szerint Caicedo a nemrégiben Arsenalhoz szerződő Declan Rice-szintű játékos, az angol válogatottért pedig 105 millió fontot fizettek, így ők is ehhez hasonló áron értékesítenék Caicedót.

A Chelsea semmiképpen sem fizetne ekkora összeget az egyelőre egy kiugró szezont teljesítő középpályásért, még annak ellenére sem, hogy a hírek szerint a játékos nyitott lenne a váltásra, a személyes feltételek nem okoznának problémát.

A hazai és nemzetközi labdarúgás átigazolási piacának legfontosabb híreit, eseményeit alább olvashatja percről percre frissülő közvetítésünkben.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok