Index Vakbarát Hírportál

A FIFA kizárta Cristiano Ronaldo klubját az átigazolási piacról

2023. július 12., szerda 11:27

Nem regisztrálhat új játékost Cristiano Ronaldo klubja, a szaúdi al-Nasszr a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség tiltása miatt – írja Ben Jacobs sportújságíró.

A klub azért bűnhődik, mert nem fizette ki a Leicester Citynek az Ahmed Musa átigazolása során keletkezett bónuszokat.

A 2018 és 2020 közötti időszakot illetően a futballista teljesítményétől függő opciós tételek teljesülése miatt 460 ezer euró illetné meg a Premier League-ből búcsúzó együttest.

A szaúdi klub ezt annak ellenére nem fizette még ki, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) az angol klub javára ítélt.

A legnagyobb kérdésnek, mondjuk, az tűnik, hogy miután mostanában boldog-boldogtalant több tíz-, sőt százmillió eurós fizetésért visznek a szaúdiak, hogyan lehet egy ekkora tétel probléma…

Az együttesnél jelenleg olyan futballisták szerepelnek, mint Cristiano Ronaldo, Mercelo Brozovic, Talisca vagy éppen David Ospina.

Al-Nassr have been banned by FIFA from registering new players for failing to pay add-ons owed to Leicester as part of the Ahmed Musa deal. Between 2018-20 Musa triggered £390k (€460k) in performance-related add-ons, which are yet to be paid despite CAS ruling in #LCFC's favour. pic.twitter.com/IlR1T2kuuE

— Ben Jacobs (@JacobsBen) July 12, 2023

Rovatok