Index Vakbarát Hírportál

Kabaréba illő német hibák, BL-induló csapatot vert a Zalaegerszeg

2023. július 15., szombat 18:22

A Zalaegerszeg felkészülési, barátságos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a német élvonalbeli, BL-induló Union Berlint a ZTE Arénában.

Tikkasztó hőségben érkezett Zalaegerszegre a többek között Schafer Andrást is foglalkoztató Union Berlin, igaz, a magyar válogatott játékosa nem lépett pályára súlyos sérülése miatt. Nem úgy, mint a korábban a Ferencvárost erősítő Aissa Laidouni, aki számára természetesen ismerős volt a zalaegerszegi stadion. A rangos ellenfél ellenére sem teltek meg a ZTE Aréna lelátói, inkább az árnyékos széksorok voltak népszerűek a drukkerek körében. 

Az Union Berlin számára ez volt a második felkészüli mérkőzés az előszezonban, míg a Zalaegerszeg már június vége óta tréningezik: a magyar csapatnak ez már a negyedik felkészülési találkozója volt. 

Természetesen nem a legerősebb összeállításában lépett pályára a Bundesliga tavalyi negyedik helyezettje, a kulcsjátékosok többsége – köztük Laidouni – a cserepadon kezdte a mérkőzést. És nézhette végig mindazt, ahogyan az Union hátrányba kerül mindössze 16 másodperc után: egy hatalmas védelmi hibát követően Sajbán Máté maradt szemtől szemben a kapussal, és nem hibázott, magabiztosan lőtt a németek kapujába, 1–0! 

A hőségben az Unionra zúduló „hideg zuhany” sem ébresztette fel a németeket. A vendégek védelme újra bizonytalankodott, egy kapus által vaktában előrevágott labda hamar visszakerült a kapu előterébe, a játékszerre megint Sajbán csapott le, és higgadtan a hálóba passzolt, ezzel megduplázva csapata előnyét. A félidőhöz közeledve egy gólra zárkózott az Union, a 22 éves Mikkel Kaufmann Sorensen szépen lőtte ki a zalaegerszegi kapu bal oldalát.

Így a 15 perces pihenőre 2–1-es zalaegerszegi vezetéssel vonultak a felek.

Majdnem kísértetiesen ugyanúgy kezdődött a második félidő, mint a mérkőzés eleje. Egy újabb hatalmas német hiba után már 3–1-re vezetett a Zalaegerszeg: most Jakob Busk kapus volt figyelmetlen, és veszítette el a labdát tizenhatosán belül, amit Meshack Ubochioma köszönt szépen, és növelte újra kétgólosra a magyar csapat vezetését.

A folytatásban inkább mezőnyjáték zajlott, említésre méltó nagyobb helyzetet nem jegyezhettünk fel. Egészen a 88. percig, mikor a Leeds Unitedtól kölcsönbe érkező Brendon Aaronson szépen tartotta meg a zalaegerszegi védők szorításában a labdát, majd bal lábbal lőtte ki a kapu bal sarkát, 3–2. 

Az egyenlítésre viszont már nem maradt elég ideje az Unionnak, így a Zalaegerszeg legyőzte a BL-induló német csapatot, és készülhet tovább a hamarosan rajtoló nemzetközi kupaselejtezőre. 

A zalaiak jövő csütörtökön Steven Gerrard vezetőedző szaúdi csapatát, az al-Ettifaqot látják vendégül edzőmeccsen, a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában július 27-én látogatnak a horvát NK Osijek otthonába, a hazai visszavágót pedig augusztus 3-án játsszák. A két meccs között július 30-án, vasárnap a Kisvárdát fogadják az OTP Bank Liga új idényének első fordulójában.

Felkészülési mérkőzés
Zalaegerszeg–Union Berlin 3–2 (2–1) (gól: Sajbán 1., 28., Ubochima 48., illetve Sorensen 45 + 1., Aaronson 88.)

Rovatok